Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Teljesen újragondoltuk az előszobát

2017. szeptember 05. - Otthon

Például az IKEA Billy fantázianevű könyvespolcaiból szuper tárolót lehet készíteni a bejárathoz.

Az előszoba a lakások egyik legfontosabb és legkritikusabb része, ha nincs elég tárolóhely, akkor cipők sorába és földön heverő kabátokba és kapucnis pulóverekbe ütközünk nap mint nap. Az előszobai tárolók a boltokban igen borsos áron kaphatók, szabványméretben, adott színben és formában.

Így aztán minden arrafelé tereli az embert, hogy maga oldja meg az előszobai tárolást, mégpedig a lehető legolcsóbban, a saját ízlést szem előtt tartva. Az IKEA ehhez jó alapot ad, elég csak körülnézni a lakásban és megfigyelni, mik azok a bútorok, amiket nem annyira használunk ki, és újragondolhatjuk, mit csinálhatnánk abból az előszobába.

Így lehet eljutni oda, hogy akár egy könyvespolcból és egy tévé állványból szuper előszobai tárolót hozzunk össze. A HEMNES és a BILLY fantázianevű bútorok erre tökéletesek - például ebben az eladó pécsi lakásban bátran átrakhatnák a tévéállványt az előszobába.

Kép: Pinterest

A könyvespolcokhoz tér kell, és azoknál a lakásoknál, ahol ebből kevés van, egy egyszerű vékony konzolasztal lenne a legmegfelelőbb - pláne, ha az illetőnek szüksége van a lepakolós asztalra, amin az aprópénztől kezdve a kulcsig és zsebkendőig minden van.

Erre a legjobb megoldás, ha egy darab fali polcot veszünk, és hozzá két asztallábat választunk. A vékony és kicsi polcot tegyük  a falra, és rakjuk alá az asztallábakat, máris kész a konzolasztal. A lebegő polcokat úgy is felhasználhatjuk, hogy iratrendezőket ragasztunk a polc alá - erre az alábbi galériában van példa.

A gyerekosztályon kapható színes gömböket is érdemes más szemmel nézni, kiválóak arra, hogy a dzsekiket és kabátokat azokra pakoljuk. Ráadásul az egész falrész telerakni a színes bogyókkal egészen egyedi hangulatot ad a lakásnak. Akár át is lehet azokat festeni, bármilyen színűre, ha a piros, kék, zöld és sárga nem annyira tetszik.

Egyéb megoldásként még szóba jöhetnek a fali sínek, amiket a konyhaosztályon érdemes megnézni: ezekre akasztókkal bármit rápakolhatunk, akár kabátokat, táskákat is. Vannak olyan lakások, ahol egyáltalán nincs hely az előszobára, mint ahogyan ennél az eladó pécsi lakásnál is látható, ilyen szűkös és előnytelen a kialakítása. Ilyen lakásokban a fali sínek, a gombos megoldások is működhetnek.

Ennél az eladó belvárosi lakásnál például a szürke szekrénysor tökéletesen alkalmas arra is, hogy az előszobába kerüljön cipőtartónak, a tetejére pedig tehetünk kilim mintás nagypárnákat is. Kattintson a képre!

0_80.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9512769620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása