Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Mi legyen a dédi tálalószekrényével?

2017. szeptember 29. - Otthon

Sok háztartás tele van örökölt bútorokkal, amik gyönyörűek, nagyok és hasznosak, azonban a legkevésbé sem illenek az enteriőrbe. Az antik, vintage bútorok új színnel csodákat tesznek a helyiséggel.

Általában az a legfőbb probléma, hogy az antik szekrényke nem passzol a modern bútorokhoz, azaz sem a nagyi fotele nem igazán illik az ikeás kanapéhoz, sem a tálalószekrény. Az enteriőrből ilyenkor nem azért lógnak ki a régi bútorok, mert régiek, hanem mert a színük elüt minden mástól a szobában. Például, ha a padló, az asztal, a kanapé lábai mind más-más fa színűek, és még ehhez a tálalószekrény egy újabb fa színű árnyalatta bír, akkor el kell gondolkozni azon, hogyan egységesítsük a fa színű tárgyakat. Ez ugye csak festéssel okos döntés, nem kell mindjárt újra parkettázni a lakást.

A tálalószekrényeket valamiért elfelejtettük az évek során, pedig egy jó színnel, egy pofás belső tapétával (!!) a lakás ékévé válhat. Ajánlott a merész színeket választani, a vitrines résznél pedig a szekrény hátlapját tetszőleges tapétával vagy akár egy teljesen más színnek érdemes lefesteni, mindegy mit választunk, csak színben harmonizáljon a fotellel vagy a szőnyeg mintájával vagy a kanapé párnáinak mintájával, színeivel. Csiszolás, alapozás, fedőszín, matt lakkozás, és kész is. Sok meló van benne, viszont olyan szép lesz, és annyira praktikus, hogy soha többé nem fog felmerülni a családban senkiben, hogy meg kellene attól szabadulni. 

Az enteriőrbe könnyedén belepasszol úgy is, hogyha kiegészítésképp neutrális színű szőnyeget vásárolunk, lehetőleg minta nélkülit, nagyot. Ha a szekrényt magát valamilyen bézses vagy fehéres árnyalatra festettük át, akkor a fotel lehet egészen élénk sárga színű is, bátran lehet játszani a színekkel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1212904920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása