Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A tökéletes feng shui hálószoba titka

2017. október 11. - Otthon

A feng shui elvei szerint a hálószoba egyetlen egy funkciót kell, hogy betöltsön az életünkben, a pihenést. Ehhez pedig zavartalan és nyugodt terület szükséges. 

A keleti tanok mindegyike arról szól, hogy az embernek hogyan kellene harmóniában élnie önmagával és a környezetével. A feng shui kifejezetten a lakberendezésre fókuszál, mégpedig úgy, hogy több adatot vesz figyelembe: a Föld négy elemének tükrében és a születési adatokhoz kapcsolódó úgynevezett gua számokhoz fűződő négy égtáj figyelembe vételével szerencsés és szerencsétlen területeket határoz meg. Így egyáltalán nem mindegy, hogy kikkel osztjuk meg az ágyunkat, ugyanis az ő születési adatukból megkapott gua szám is befolyásolja a szerencsés vagy szerencsétlen irányokat.

Az is fontos a feng shui szerint, hogy az ágy mindkét oldalán egyforma lámpák és éjjeli szekrények legyenek, ezzel is egyensúlyt teremtve a párkapcsolatban. Az alábbi eladó érdi ingatlant teljes egészében a feng shui alapelvei szerint rendezték be, ez a hálószoba tükrözi is mindazt, milyen a tökéletes háló:

Kattintson a képre!

fengshui_halo.jpg

A netes kalkulátorokkal kapott gua számok és az ott leírtak alapján lehet erősíteni vagy gyengíteni a hálószobát: ha az egyik félnek szerencsés az ágy fekvésének iránya, de a másiknak nem, akkor a színekkel és szerencsehozó tárgyakkal kell ellensúlyozni.

Mindez bonyolultan hangzik, de valójában pofonegyszerű, ha lehet, akkor tartsuk be a javasolt szerencsehozó színeket és ágyneműhuzatokban, párnákban ezek köszönjenek vissza. Jellemzően a csokoládé színeit javasolják a feng shui szakértők a hálószobába, de aki nagyon szeretne változtatni az egyedüllét állapotán, bátran használjon piros vagy rózsaszín lepedőt. 

A feng shui szerint a tökéletes hálószoba leginkább tiszta, rendezett, nem az ágyra nyílik az ajtó vagy az ablak, és semmilyen elektronikai kütyü vagy felesleges holmi nincs benne. Természetesen nem úgy kell elképzelni, mint egy korhű szamuráj hálóját, hanem úgy, hogy a legfőbb célja alkalmas legyen: ébredéskor ne a számítógépet pillantsuk meg először, amiről egyértelműen az jut majd eszünkbe, mennyi feladat és munka van aznapra.

A megfelelő fénymennyiség is fontos, de módjával, az ágyra közvetlenül ne süssön reggel a nap, mert biztos, hogy befolyásolni fogja az alvás minőségét. 

Íme néhány inspiráció:

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3412883608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sssamatppap 2017.10.11. 16:45:52

Üdv!

Ez szép meg minden, van benne igazság, de ugyanakkor a fent leírtak nem mutatnak túl sok jártasságot a témában.

Először is a feng shui nem csak a lakberendezéssel foglalkozik, úgy szokták nevezni, hogy ez a "térrendezés művészete". Ez ugyan úgy magába foglalja a lakást vagy házat, és annak a környezetét is.

A hálószobát tekintve nagyon fontos magának a szobának a helye. (A lakás csendesebb és nem annyira világos részén érdemes elhelyezni, hogy biztosíthassa a nyugodt alvást.) A benne lévő bútorok is nagyon fontosak, pozitív dolog a lekerekített bútorok használata, persze mértékkel. Érdemes a színek között is harmóniát teremteni az 5 elem (fa, tűz, föld, fém és víz) elmélete alapján. Viszont a tűz színeit (pirosak) csak nagyon óvatosan használjuk, hiszen élénkítő hatásúak, ami nem éppen a hálószobába való. Az ágy elhelyezésének rengeteg szabálya van. A gua számból származó 4 kedvező irány egyik használata tanácsos az ágy elhelyezésénél (persze sok minden mást is figyelembe kell venni), de könnyen előfordulhat, hogy a partnerünk kedvező és kedvezőtlen irányai ellenkezőek a miénkkel. Ilyenkor a lakás / ház bejárati ajtajának iránya az egyik, az ágy iránya pedig a másik személynek kellene kedveznie a kompromisszumos megoldás érdekében. Tulajdonképpen még számos szabálya van a feng shui-nak magára az élettérre tekintve.

Személy szerint én azt tudom tanácsolni, hogy bárkit, akit érdekel a feng shui és a tudatos lakberendezés, annak mihamarabb a könyvekhez érdemes fordulnia, ugyanis az interneten rengeteg téves információ található, hiszen neten posztolni jóval könnyebb, mint kiadni egy könyvet...

Wolfgang von Kugel 2017.10.12. 13:18:19

@Sssamatppap: Szia, Milyen könyvet/könyveket javasolsz? Valami egyszer

Sssamatppap 2017.10.12. 17:31:52

@Wolfgang von Kugel: Üdv, mivel nem szeretnék itt senkit sem reklámozni, így inkább privátban elküldtem a választ...

Sssamatppap 2017.10.12. 22:18:48

@Wolfgang von Kugel: Ha nem ment át az üzenet, akkor valószínűleg valami baj van a rendszerrel, ugyanis a fenti commentet már az üzenet elküldése után írtam. Esetleg kaphatnék egy e-mail címet, hogy kikerülhessük ezt a problémát?
süti beállítások módosítása