Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Létrából így lesz csodás konyhaasztal

2017. október 17. - Otthon

A régi fa létrák lábai a legjobbak ahhoz, hogy saját magunk készítette asztal lábai legyenek. Innentől kezdve már csak azt kell kitalálni, mi legyen az asztal lapja, és hogyan rögzítsük úgy a lábakat, hogy jó teherbírással rendelkezzen a csináldmagad konyhaasztal.

Ha valakinek olyan a konyhája, mint az enyém, hogy bár igen nagynak tűnik, de sem elég tároló, sem elég méretes konyhaasztal nincs, ami kiszolgálná a főzést, akkor egyetlen egy opciója marad: kitalálni, hogyan növelje meg úgy a konyhát, hogy az ne legyen túl sablonos és még gyönyörködni is lehessen benne.

Így történt, hogy egy garázsban álló régi szekrény ajtajából, egy gyerekkori létrából és némi fenyőfa lécből 110 centiméter magas asztal készült. A létráknál figyelembe kell venni a dőlésszöget, és természetesen le kell annyira faragni a lábak alját és tetejét, hogy egyenes álljon a földön és egyenesen tartsa majd az asztal lapját. Ez mindennek a kezdete.

Íme a saját verzió (a kép minősége a telefon kamerája miatt nem a legjobb), alatta pedig némi inspiráció:

A műterem hangulatú, nagy belmagasságú lakásoknál a saját készítésű bútorok csak hozzáadnak a stílushoz. Az alábbi eladó Fővám téri lakásban például sokkal impozánsabb lenne valamilyen bohókás étkező és szék, mint ez a klasszikus és egyszerű, amit a képen láthatunk.

Kattintson a képre!

0_94.jpg

Ha a létrákkal megvagyunk, jöhet az asztal lába: a neten többféle verziót is találni arra, hogyan tegyük a magunk készítette asztalt strapabíróvá, hogyan ne essen szét az egész. A keresztelős megoldást választottuk, amihez dekopír fűrészre volt szükség.

Éket fúrni abba a lécbe, ami a két létrát összeköti nem egyszerű, de kitartó és izzasztó melóval tényleg tartós asztallábat lehet kialakítani. A három léc megtartja a lábakat, ragasztással, csavarozással és némi kötéllel egyben is tartja az egész asztalt. Az egyik léc összeköti a két létrát, egy-egy pedig kitámasztja azokat. A szekrényajtó tökéletes asztallapnak bizonyult, miután a szerkezetet összeraktuk a csiszolás és festés maradt hátra.  

A legvégére maradt a matt lakkozás, ez csak azért fontos, hogy a kosz és a súrlódások ne tegyék tönkre az asztalt. A saját asztal igencsak melós, és legalább 4-5 fő, azaz egy segítőkész család kell hozzá, de megéri. A pár napos munka gyümölcse szemet gyönyörködtető, a színekkel pedig bátran lehet játszani a konyhában, a sárga, a zöld, a piros és a diófa színe jól megférnek egymással a téglafalon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2812885574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása