Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A parasztszék most nagyon menő

2017. október 24. - Otthon

A népi kisbútorok soha ennyire nem voltak kelendők és drágák, mint napjainkban. Új színnel átfestve hihetetlenül szép székeket kaphatunk.

A díszes tulipános mintájú támlás parasztszék tíz-tizenötezer forintért kapható a használt bútorokat kínáló oldalakon. A régi parasztszékekből, amiket gyerekkorunkban leginkább a népművészetet őrző házakban láthattunk, akad olyan verzió is, aminek a támláján szívecske faragás van.

A tömör fa egyedi darab, kézzel készített, van benne belefektetett munka és bármilyen színben igen mutatós darab lehet az étkezőasztal mellett. A színekkel érdemes játszadozni, tiszta fehérben és akár antikolt sárgás vagy zöld színben is kellemes látvány lehet.

Régiségeket felvonultató piacokon biztosan akad egy-egy darab, mind az indusztriál, mind a rusztikus lakberendezési stílusnál bátran használjuk. Parasztszék címen rengeteg szék kering az interneten, ne dőljünk be, csak és kizárólag az a szép, aminek gyönyörűen faragott a támlája, azon kicsi lyukban díszes faragás is van.

A lábak jellegzetesen oldalra állnak, vékonyak, az egész szerkezete ennek ellenére masszívnak és a tömörsége miatt robosztusnak tűnik. A parasztszék mellé bőven elfér pár nyersfa bútor, mint a láda, a szuszék, a hastok, a népi kisbútorok elképesztően jól használhatók ma is. 

Az alábbi, eladó Rákóczi úti lakáshoz hasonlóan berendezett lakásoknál okos döntés a ráncfelvarrás. A népi bútorok itt tökéletesen kiszolgálják az előszobai bútorok funkcióit, azonban a festés, a csiszolás és a falfestés, egy-egy szőnyeggel sokat dobna a helyiségen.

Kattintson a képre!

7_9.jpg

 

2279_1_big.jpg

Fotó: Bazibazár/Vatera

7f75197c7ac6db62b973da1acac1713a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5913024900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ceruza Peter 2017.10.24. 23:58:03

Ez egy reklám cikk semmi köze a parasztszékhez. Az csak egy hívó szó. Ezt hivják aljasságnak.

kávé23 2017.10.25. 08:45:18

@Ceruza Peter: nem, ezt szerintem bújtatott reklámnak nevezik
süti beállítások módosítása