Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így kell bánni a piros fallal a lakásban

2017. november 07. - Otthon

A piros agresszív szín, nagyon óvatosan kell vele bánni a lakásban, hogy ne nyomja el teljesen a teret. 

Ha valaki a piros színt választja a szobájába, akkor egyrészt nem mindegy, hogy csak egy falat, vagy az egészet lefesti. Ha csak egy falat, akkor viszonylag könnyű dolga van, mert semleges színekkel tökéletesen párosítható, sőt, merész kékkel is kiegészíthetjük, akkor is jól fog mutatni.

Azok, akik az összes falat pirosra festik egy adott helyiségben, nagyon fontolják meg, milyen bútorokat választanak és az ablakokkal mit csinálnak. A piros akkor teremt jó hangulatot, ha harmóniára törekszünk: ehhez például elengedhetetlen, hogy az ablakkeretek ne legyenek pirosak. 

A nappali vagy hálószoba mellett a fürdőszobát is lefesthetjük teljesen pirosra, ez egyértelműen angolossá teszi a helyiséget. Fekete képkerettel fehér hátterű grafikákat nyugodtan tegyünk a falra, akár egy egész falat is telerakhatunk a piros fürdőben ilyen képekkel, csodaszép lesz.

A 18. századi francia kastélyokra jellemző stílust csak azoknak ajánlanám, akiknek van hozzá terük: a piros mintás tapéták tényleg összepréselik a helyiséget, így hálószobába csak akkor legyen ilyen tapéta, ha elég nagy a tér hozzá. 

Íme némi inspiráció, a piros bármilyen árnyalatát ajánljuk:

Fotó: Elle Decor

Az alábbi, eladó XIV. kerületi lakásban túl sok a pirosas árnyalat, a falakon túl a függönyök lehetnének neutrális színűek, és a bútor sem előnyös választás.

Kattintson a képre!

0_37.jpg

Előszobába is ajánlatos szín a piros, de csak akkor működhet jól, ha a padló világos, neutrális színű, és leginkább nincs semmilyen minta az előtérben. Tükrök legyenek maximum, pontosan azért, mert az egyébként is szűk teret összenyomja a piros. Egyetlen egy helyiség maradt ki, a gyerekszoba, itt célszerű, ha a padlót borítjuk be pirossal, például piros padlószőnyeggel, a bútorok lehetnek bármilyen színűek: kék, sárga, de akár még a fehér is passzol a színkavalkád mellé. 

Napfényes, teraszos újépítésű lakások a Duna-parton, okosotthon kialakítással! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8813120184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása