Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Nem mindegy a mosogató mérete és helye

2017. december 07. - Otthon

Az ideális konyha az, ahol a mosogató kézre esik. Azonban a vízcsatlakozástól függ, hova kerüljön a mosogató, és mekkora legyen.

Van néhány alapszabály, amit a konyha tervezésénél, és az esetleges mosogató cseréjénél figyelembe kell venni. A háztartási gépek, a hűtő, sütő ne álljanak közvetlenül egymás mellett, a sütő mellé nem praktikus berakni a mosogatót. E kettő közt legalább 40-50 cm távolság kell, ahova az edényeket le lehet tenni.

A hűtő mellé sem célszerű tenni, hiszen amit kiveszünk és beteszünk a hűtőbe, annak helyet kell hagyni a konyhapulton. Az se praktikus, ha nagyon távol esik az összes háztartási eszköztől, sokat kell majd sétálgatni, amikor főzés közben használjuk a mosogatót, például a tészta szűrésénél. Ha a vízcsatlakozások engedik, akkor ezeket a szabályokat tartva már meg is van a mosogató konkrét helye.

A megfelelő mosogató kiválasztása leginkább a rendelkezésre álló vízcsatlakozástól függ, érdemes szakemberre bízni, hogy mekkora mosogatót válasszunk. Az anyagot és a formát mi magunk döntsük el, és nagyjából ezzel már majdnem készen is vagyunk.

Az interneten sokan megosztják a tapasztalataikat a különböző anyagokról, például akinek fekete gránit mosogatója van, évekkel később arra panaszkodik, hogy kifehéredett. Ehhez hasonló kommenteket célszerű végigböngészni, és az eladóknál rákérdezni, hogyan is van ez pontosan.

A munkapulthoz igazított (abból kivágott részt) mosogatóhoz nem jár alapból a szigetelőanyag, ami biztosítja, hogy ne folyjon a víz az alsó szekrényekbe. A szilikont külön meg kell vásárolni. A csaptelep mérete és mozgathatósága szempont a kiválasztásnál, a dönthető, forgatható verzió a legpraktikusabb.

Az alábbi eladó II. kerületi lakásban tökéletes helyet kapott a mosogató, nincs se távol, se közel a háztartási gépekhez, és van elég hely az edényeknek és a tárolásnak.

Kattintson a képre!

4_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7813407453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása