Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Nagy ötletek kis nappalikhoz

2018. január 02. - Otthon

Ha kicsi a tér a nappali kialakításához, két dolgot tehetünk: az egyik, hogy egy óriási kanapét teszünk be, a másik, hogy aprócska szófával és két székkel oldjuk meg a gondot.

Az optikai csalással való játszadozás az alapvető feltétele annak, hogy az aprócska nappaliból élhető teret varázsoljunk. Minél világosabb, annál tágasabbnak tűnik, sőt, tükrök, tükröződő felületek is segítik növelni a teret. A bútorok és az anyagválasztás még így is betehet, és ehhez jönnek a tárgyak is, például mi a teendő, ha a nappaliban szeretnénk tárolni a könyveinket?

1. Az egyik megoldás, ha a könyvespolcok az ablakok köré építjük, ez akkor mutat jól, ha nagy belmagasságú lakásban élünk, és óriásiak az ablakok.

ablak_konyvek.jpg

Az alábbi eladó rózsadombi lakásnál például az egész falat fehér könyvespolccal építették be. Ez is jó megoldás, ezzel is teret nyerhetünk.

Kattintson a képre!

6_16.jpg

2. A sötétebb és világosabb falszínek mellé tegyünk tükröket a kanapé felé! Ha a belső fal sötétebb színű, akkor optikailag nagyítja a teret, érdemes ellesni a trükköt.

small-living-room-14-1513368022.jpg

3. A tiszta fehér színnel nem lehet mellélőni a kisebb terekben. Ha sok a cucc, amit tárolni kell, az alábbi falon lévő, szinte rejtett szekrényt ajánlatos beszerezni.

small-living-room-11-1513367545.jpg

4. Az ablak alatti részt bátran építsük be, és legyen ott a szófa vagy nappali! Egy épített tárolóval, az arra rakott matraccal és díszpárnákkal máris sok teret nyerhetünk.

szofa_nappali.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3813519373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.01.04. 13:16:03

Alig várom, hogy végre a saját lakásomat a saját ízlésem szerint rendezzem be. Nem szeretnék hatalmas nappalit, inkább kisebb és kellemesebbet. Az uralkodó színek pedig: fehér, barna, pasztell színek lennének. YouTubeon amúgy sok DIY ötlet van, meg nézzétek folyton az akciókat, én is így fogom csinálni.
www.ujsagomat.hu/jysk
süti beállítások módosítása