Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Élet Londonban, 19 négyzetméteren

2018. január 26. - Otthon

London, mint nagyváros a megfizethetetlen lakásairól híres, és mint minden nagyváros, ott is van igény a megfizethető minőségi és élhető terekre. Ilyet mutatunk most be.

Mit lehet csinálni 19 négyzetméteren? Hogyan lehet ennyire kicsi térben normálisan élni? Akár ketten is elférnének vagy kifejezetten egyedülállóknak való egy ennyire mini lakás? Ezeket a kérdéseket joggal teszi fel bárki, de leginkább azokat érinti, akik közepes jövedelemmel rendelkeznek, vagy csak részmunkaidőben dolgoznak a nagyvárosban, és emiatt kénytelenek olcsó lakhatás után nézni.

Akármilyen oka van rá valakinek, hogy olcsón, kicsi és élhető ingatlant keressen egy akkora városban, mint London, egy biztos, a funkciót és a vizualitást egyaránt figyelembe fogja venni, amit el is vár a pénzéért.

Az AB Rogers cég rukkolt elő a 19 négyzetméteres mikropecóval, amit egy úgynevezett dobozzal oldottak meg tökéletesre: a nyírből készült doboz egyszerre galéria és tároló, ami a lakás alapelemeivel tökéletesen összhangban van. A tér ugyan kétségkívül aprócska, mégis, a nagy ablakokon sok-sok fény árad a lakásba, amiben optikailag is növelték a tervezők a teret: a fürdő hófehét csempékből áll, nem véletlenül.

A doboz egyfajta galéria, aminek lépcsőfokai fiókok, a galérián az alvórész világos és jól megvilágított, a konyhában van minden, ami kell: főzőlap, beépített sütő, mosogató, és hogy ez se lógjon ki a sorból, a konyha-előszoba rész is egy dobozka, amiben az üres tereket szintén tárolóként építették be. 

A londoni példát látva, itthon is egyre több olyan kislakás kerül az ingatlanpiacra, amit gondos kezek alakítanak élhetővé. Ma is találni egyet-egyet, ilyen az alábbi 1 szobás belvárosi, eladó 20 négyzetméteres lakás. Igaz, erről sajnos nem mondható el, hogy megfizethető lenne, a maga 1,5 milliós négyzetméterárával.

Kattintson a képre!

3_25.jpg

 

Íme a londoni minilakás:

Fotó: Apartment Therapy

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8113602871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.01.28. 10:21:10

Ha ez 19 négyzetméter, akkor én vagyok a Római pápa.

Pepe135 2018.01.28. 10:48:22

Egyszerűbb lenne lentre egy nyitható, ágyazható kanapé!
süti beállítások módosítása