Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A kutyások és macskások otthona is lehet designos

2017. július 14. - Otthon

Az állatbarátok, kisállatokat tartók közt sokan vannak, akik bátran feltehetik maguknak a kérdést, inkább a macskájuk lakásában élnek vagy fordítva van, és a macska él az ember lakásában? A válasz attól függ, milyen mértékben rendeztük át a lakásban tartott állatnak az otthonunkat. 

A lelki komfort és a stílusos design akkor is kellenek a saját otthonunkba, ha imádjuk a háziállatainkat. Akkor jó az egyensúly, ha az állat és az ember is jól érzi magát a lakásban. Sokan azt csinálják, hogy a kanapét letakarják egy pláddel vagy szőnyeggel, csakhogy elfedjék a macska karmainak nyomát vagy a kutya egykori hányásának nyomát. Sőt, az is előfordul, hogy lakásfelújításkor szempont olyan padlót választani, amit a macska és kutya karmai nem szednek szét. Pedig ma már kapni annyira kemény fa padlót, hogy a karmocskák nem fognak látszódni rajtuk.

A lakberendezési piacon már kapni olyan enyhén bolyhos szőnyegeket, amik foltrezisztensek, igaz, sokat kell utánajárni, de nem lehetetlen feladat. Ehhez a Mohawk SmartStrand Forever Clean szőnyegmárka termékeit érdemes átnyálazni. A padlóburkolat lehet akár cementlap is, azokon a helyeken, ahol a háziállat gyakran megfordul. A kedvenc bútorok és szőnyegek óvása mellett szempont az is, hogy a háziállatoknak is ki kell alakítani bútorokat: a macskáknak kaparófelületet, almot, edényeket, a kutyáknak saját vackot és edényeket, amikből esznek. Rendes gazdik a játékokat is beleszámítják az állatoknak szükséges tárgyak közé, így a nagyon nyálas kislabdák és széttépett madártollas pálcák is a lakás látványához tartoznak.

A kutyásokra gondolva egyre többen jelentetik meg úgy az ingatlanhirdetéseket, hogy beleírják, van a lakáshoz közel kutyafuttató. Ilyen például az alábbi eladó Haller utcai lakás hirdetése is:

Kattintson a képre!

2_16.jpg

A cuccoknak hely kell a tároláshoz, ez egyértelműen a lakás adottságától függ. A gázóraszekrényben például elférnek a pórázok, nyakörvek, a játékoknak pedig egy filcből készült kosárka is elég. A háziállatok a családhoz tartoznak, de nem kell, hogy a szaguk és az életük az egész lakást uralják. A mikroszálas anyagú bútorhuzatok, fotelek, kanapék (Crypton)  elvileg nem engedik a foltokat és a szagokat megmaradni - érdemes ezekkel is kísérletezni.

A kinti és benti állatoknak a bejárati ajtóba rejtett kisállatajtó tökéletes megoldás arra, hogy ők is és mi is jól érezzük magunkat. Ez Magyarországon még nem terjedt el sajnos, pedig észszerű megoldásnak tűnik. Bár azoknál a gazdiknál nem éppen jó ötlet, akik szeretnek egy ágyban aludni az állatokkal - a sáros lábakkal és koszos mancsokkal ilyen esetben számolni kell. 

Íme néhány ötlet:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2612610319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása