Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Cukorka színekben pompázik egy 19. századi skót kastély

2017. december 16. - Otthon

A stockholmi Note Design Studio kifogástalan belsőt varázsolt a régi kastély fala közé.

Az Östermalmban álló 19. századi kastély egykor egy divatcég hivatalos bázisaként működött, a divatmárka már akkor színes falakat festett a kastélynak, amit a belsőépítészek valamennyire figyelembe vettek az átalakításkor. A színárnyalatok inspirálták a készítőket, a nem hétköznapi színeket pedig a minimalista esztétika jegyében kombinálták mindenféle kiegészítővel. A 180 négyzetméteren fekvő végeredmény lenyűgöző.

A kastély 19. századi pompáját megtartva a belsőépítész csoport halványsárga, púderrózsaszín és a tenger habját idéző kéket használt színként a falakhoz. A fő lakótérben a falak és a mennyezet sárga színű, amíg az ajtókeretek és a padló kontrasztos zöld színűek.

Az elhasználódott halszálkás és parkettás padló tovább növeli a színorgiát. A design stúdió munkatársai szándékosan a színekkel operáltak, így teremtve összhangot a régi kastélyban az új, mai designnal.

Fotó: Dezeen

A feladat jól sikerült, és azt bizonyítja, hogy a nagy belmagasságú, belvárosi lakásokban is bátran lehet a színekkel játszadozni, semmit nem veszít az ódon épület a régi pompájából, sőt, csak hozzáteszünk. A bemutatott skót kastély jelenleg eladó, ezért is újították fel, 2,8 millió dolláros (736 876 000 Ft) áron bárki megvásárolhatja. 

A régi kastélyok hangulatát megidéző lakásokból akad pár Budapesten is, ilyen az alábbi, eladó II. kerületi lakás. A környék, ahol fekszik, Ady Endrét is megihlette anno.

Kattintson a képre!

8_12.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6313405469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása