Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

10 híres hotel a filmekből

2016. november 24. - Otthon

Az Elveszett jelentés, A tetovált lány és a Szex és New York film is létező luxushotelben forgott. Az Elle Decor tette közzé a Facebookon, melyek azok a hotelek, amik szó szerint hollywoodi sztároknak nevezhetők a hotelek világában. 

25 szobás hotel eladó a Gellérthegyen

hotel_ot.jpg

Kattintson a képre!

A filmekben látható hotelek általában a valóságban is léteznek, nem pedig egy óriási stúdióban megépített gyönyörű szállodát kapunk a rendezőktől. A hollywoodi filmek közt alig akad olyan, amiben ne mennének a szereplők valamiért egy luxushotelbe, vagy kaszinóba, ami ugye hotel is egyben - az összes James Bond film például. A valóságban akad pár többcsillagos luxushotel, amelyek a szállodaipar mellett Hollywoodba is betörtek. Íme a lista:

Elveszett jelentés - The Park Hyatt Tokió

A kultfilmmé vált Elveszett jelentés szinte végig a hotelben játszódik, ahol a két főszereplő őrlődik. Ez a tokiói Park Hyatt hotel. 

A rózsaszín párduc visszatér - Gstaad Palace

A kétbalkezes nyomozó az 1975-ös filmben több helyszínen is üldözi a műkincsrablókat, a film alpesi jeleneteiben felbukkan a svájci Gstaad Palace, ami 1913 óta létezik. Elizabeth Taylor, Roger Moore és Grace Kelly is szívesen élvezte a hotel nyújtotta kényelmet.

Az ördög Pradát visel - The St. Regis New York

Az elegáns luxushotel hat perc sétára van a Central Parktól New Yorkban, a filmben az épület kívülről és belülről is szerepel.

Somewhere - Hotel Principe Di Savoia

Nálunk Made In Hollywood címen ismert Sofia Coppola filmje, amiben a történet szerint a főszereplő egy luxushotelben, a Chateau Marmontban éli léha életét. Ez a luxushotel a valóságban létezik, Olaszországban, és Hotel Principe Di Savoia a neve. 

Győrben családi vállalkozásra kiváló üzlet eladó

gyor_ot.jpg

Kattintson a képre!

Éjfélkor Párizsban - Le Meurice

Woody Allen filmjében a századeleji párizsi bohémélet helyszíneként jelenik meg a Le Meurice hotel. A luxusszálloda Párizs belvárosában található.

Törtetők - Montage Beverly Hills

A Törtetők című film főszereplője Hollywoodban él, fiatal és szexi, kábé semmi gondja az életben. Az egyik helyszín a Beverly Hills-i Montage hotel. 

Szex és New York film - Hotel Plaza Athénee

A kritikusok szerint nem éppen sikeres Szex és New York film második része a párizsi Hotel Plaza Athenee-ben játszódik. Érdekes, hogy a szállodában egy másik filmet is forgattak, mégpedig a Minden végzet nehéz című Jack Nicholson filmet. 

Utódok - St. Regis Princeville

George Clooney keserédes családi filmje Hawaiion játszódik, mégpedig Princeville-ben, Kaua'i megyében. A hotel lobby termét és az egyik luxuslakosztályt is látni a filmben.

Ha fontos a biztonság - bűnözési térkép

Kiadó lakások családoknak

A tetovált lány - The Dolder Grand

A tetovált lány amerikai feldolgozásában látható a svájci The Dolder Grand hotel, a zürichi luxusszálló közel van az Alpokhoz és a zürichi tóhoz. 

Káprázatos holdvilág - Hotel Belles Rives

Colin Firth romantikus filmje a francia riviérán játszódik, a Cannes melletti Antibes a helyszín. A Hotel Belles Rives egy tipikus francia tengerparti szálloda, plage-zsal és csodaszép környezettel. 

Az alábbi videóban láthatók a gyönyörű hotelek: 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4511962703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása