Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Olcsó megoldások könyvespolcra

Kislakás-nagyötlet

2017. január 13. - Otthon

Régi fiókokból, U-alakú rézcsőből és a mosogatáshoz használt szárítóból is lehet könyvespolc a nappaliban vagy a gyerekszobában - tette közzé a Buzzfeed. Kiválogattuk a legötletesebbeket a lap gyűjtéséből.

Díjnyertes építész által tervezett családi ház eladó Pilisborosjenőnél

8_5.jpg

Kattints a képre!

A régi használt fiókokat érdemes újra felhasználni, némi csiszolás, festés, és máris felfúrható a falra. Csak másmilyen formában, mint ahogyan használni szokás: a fiók alját kell a falra rögzíteni, és kész is a könyvespolc. Rusztikus stílusú nappalik sarkában biztosan jól mutat, érdemes nemcsak egyet, hanem legalább négy ilyen fiókot felfúrni az összhatáshoz.

Még mielőtt bárki attól tartana, hogy romkocsmás hangulata lesz ettől a könyvespolctól a lakásnak, megnyugtatjuk, hogy a festéssel és a csiszolással elkerülhető a használt-ódon hatás. A bortartó dobozok ugyanígy felhasználhatók könyvespolcnak: a dobozokat át lehet festeni, és az alsó részével fel kell rögzíteni a falra. A full fa dobozkában még akár a szakácskönyvek is jól néznek ki, egy-két cserép zöldfűszerrel mellettük.

Az X alakú szárítók, amiket a mosogatáskor szokás használni, tökéletesen alkalmasak arra, hogy akár a gyerekszobában, helyet adjanak a képregényeknek, mesekönyveknek. A szárítók közül lehet kapni fából készült verziót is, aki szeretné, nyugodtan lefestheti bármilyen színűre, csíkosra, pöttyösre, és máris jópofa könyvtartót tudhat magáénak. 

A lógó tárgyak egy ideje nagyon népszerűek: zsinórra rögzített virágtartók, amik lelógnak a mennyezetről, vagy például a makraméból, különböző szövéstechnikával készült miniszőnyegek a falon. Azok, akik szeretik ezt a stílust, a lelógó polcokat javasoljuk könyvespolcnak: két zsinórral rögzített mini fa darab is elég, bátrabbak a betonnal is kísérletezhetnek. 

Fotó: Pinterest és Buzzfeed

 

Még több érdekesség itt:

A legszebb panorámás lakások

Az ország legjobb új lakóparkjai

Lakások a 10 + 10 CSOK-hoz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4412105079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sans paraben 2017.01.14. 16:33:04

ezek nem könyvespolcok. max. könyves dekoráció.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 18:26:26

Porfogónak elsőrangúak. Másra már kevésbé alkalmasak.

ungabunga 2017.01.14. 18:58:45

Könyvespolc azoknak, akiknek maximum 3 darab könyvük van, és azokat se nyitották még ki soha. Szuper!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.01.14. 21:34:46

A fekete csőrendszeres polcot készen lehet kapni - talán a KIKÁban vagy azt IKEÁban.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2017.01.15. 11:04:01

A lakberendezőknek (home designer külföldiül) még mindig az az elképzelésük a könyvről, hogy a mai korban csak egy dísztárgy a lakás falán. Ennek oka, hogy soha, semmit nem olvastak a neten kívül. Mi, könyvmolyok, meg egy kategóriában vagyunk a dinoszauruszokkal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.15. 11:40:07

@Rézfánfütyülő fűzangyal:

Papírra nyomtatott könyvet én sem olvastam már vagy 10 éve, de ettől még szép számmal olvasok könyveket - csak éppen elektronikus formában.

"lakberendezőknek (home designer külföldiül)"

Na ja, meg kell tanununk újmagyarul. Ma már ki jár fodrászhoz? - a divatosabbja (bocs: a trendy emberek) már sztájliszthoz járnak.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2017.01.15. 11:46:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Annak a kb. 2500 kötetnek, mely nálam megvan, a töredékét, talán 20-3%-át találod meg elektronikusan. És ez nem csak a régi könyvekre érvényes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.15. 13:16:41

@Rézfánfütyülő fűzangyal:

Ha magyarul nem is, angolul igen sokat megtalálsz. Na meg sok függ attól, ki mifélét olvas.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.01.15. 18:48:59

A könyv jó dolog. De meg kell-e tartrani mindet miután kiolvastuk azokat? És ha meg is szavazunk egy-egy kötetnek örök bérletet a polcainkon, vajon hányszor vesszül elő újból őket? És itt nem a lexikonokra, vagy a tanulmánykötetekrer gondolok. Hanem mondjul egy normál alapműre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 11:07:29

@városjáró:

Erre valók a e-könyvek.

"És itt nem a lexikonokra, vagy a tanulmánykötetekrer gondolok."

A nyomtatott lexikonok abszolút idejétmúltak. Hát mi a fészkes fenének vannak a mindig friss online enciklopédiák?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.01.16. 11:36:58

Egy mívesebb lexikon már szinte berendezési tárgy is (persze csak emiatt ne vegyen valaki, de ha már van, akkor azt rakja ki bátran).
www.szentimreantikvarium.hu/dynamic/pallas.JPG

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 11:59:07

Akkor az már nem is könyv, hanem iparművészeti tárgy - és ekként kezelendő.
süti beállítások módosítása