Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Zseniális: pajtaajtó mint tolóajtó

2017. május 11. - Otthon

A country és a rusztikus stílus magukban hordozzák a farmokat idéző bútordarabokat, ez a lényegük. A pajtaajtó mánia a legújabb trend lesz, ami begyűrűzik a rusztikus és etno hangulatú otthonokba. 

A pajtaajtót eddig maximum gardróbszekrényeken lehetett látni a lakásokban, de leginkább ott sem. A tolóajtós megoldások a gardróbszekrényeken a kis lakásokban már jó ideje népszerűek, dehogy ezt a két dolgot összevegyítve a pajtaajtóból legyen tolóajtós verzió, csak most találták ki a belsőépítészek.

Sok olyan aprócska méretű lakás van, ahol az elválasztást két helyiség között úgy lehet csak megoldani, hogy teret ne veszítünk, hogy a tolóajtót választjuk. A vasalat beépítésére természetesen pénzt kell áldozni - használtan a komplett szett már 40 000 Ft körül kapható, újonnan ennél kicsivel többre kell számítani.

Az üvegajtóknál a pajtaajtó sokkal mutatósabb és kedvezőbb választás: tartósabb, masszívabb. Felső vezetésű a tolóajtó, ráadásul alul is van egy sín, amin húzható. A nyíló ajtóknál okosabb választás, így aztán beltéri ajtók helyett sokkal okosabb választás.

Az ipari, industrial lakberendezési stílusnál a fémből készült tolóajtók már bizonyították, hogy a felső vezetésű görgős szerkezet kevesebb gonddal jár, mint az egyszerű nyíló ajtó. Ráadásul tényleg a lakás ékei lehetnek az ajtók - személyre szabottan festhetjük, díszíthetjük, ahogy nekünk tetszik. 

A különleges életterek, a családi házak, amiket láthatóan gondos kezek tartanak karban, szinte kívánják a pajtaajtót, mint bel- vagy kültéri ajtó. Ilyen különleges házacska ez az eladó biatorbágyi családi ház, amit borostyánnal futtattak be még a garázsnál is.

Kattintson a képre!

1_10_1.jpg

Arra sincs szükség, hogy a falba toljuk el, hiszen mivel mutatós darab, a fal felett is nyugodtan hagyhatjuk. A konyha és étkező között, vagy a konyha és a szoba között bevethető térelválasztóként. A pajtaajtó beszerzése nem egyszerű feladat, de az antik piacokon, üzletekben érdemes utána kérdezni. Ha nincs, és nagyon ragaszkodunk hozzá, akkor a pajtaajtó egyszerűségéből kiindulva magunk is megcsináltathatjuk: méretre vágott lécekből és két keresztpántos vasaltból saját pajtaajtó készíthető, viszonylag olcsón. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9212460229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása