Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen volt, ilyen lett a pici panelkonyha

2017. augusztus 20. - Otthon

A pici lakótelepi konyhákat ügyesen fel lehet újítani viszonylag minimális költségen, azt szem előtt, hogy ne kelljen új bútort vásárolni és valamennyire világosítsunk a teren. Ilyen az alábbi minikonyha.

A szekrények átfestése

Bár sokan azt vallják, hogy a fehér és más divatszínek hamarosan kimennek a divatból, a fa színe pedig soha, mégis, érdemes átgondolni, mennyit sötétít az adott teren, ha fa színű, súlyos bútoroink vannak. Például a konyhai sötét cseresznyafa szekrényeket érdemes átfesteni, csiszolás után valamelyik kifinomult világos szürke színnel biztosan csak emelünk a szekrények szépségén. A merész színek új életet adnak a régi szekrénykéknek.

Laminált padló a régi helyére

A csúcsminőségű laminált padló beszerzése ma már nem kerül súlyos milliókba, mintha például hajópadlóban gondolkodnánk. A laminált padlókban számtalan minta elérhető, a konyhába a csempe mintájúakat, főleg, amik olyanok mintha valamelyik déli országból származnának előszeretettel ajánljuk.

A panellakások átka, hogy a konyha szinte kivétel nélkül mindegyikben kicsi. Okos elrendezéssel és színekkel variálva meg lehet oldani, hogy ne legyen élhetetlenü picike a konyha. Például az alábbi eladó XV. kerületi, 35 négyzetméteres, 1+1 szobás panelben felesleges a bal oldali asztal illetve az egész falat a mennyezetig be lehetne építeni szemben. A csempékkel is lehetne variálni, ahogy a tárolás is újragondolást igényelne.

Kattintson a képre!

9_9.jpg

 

A csempe újragondolása

Nem biztos, hogy új csempe szükséges, a csempe festése házilag nem egyszerű feladat, de töredéke annak, mintha le kellene verni a régit és újakat kellene feltenni. Sok esetben egy új fúgázás is lendít a helyzeten, és még csak festeni sem kell a csempéket. 

Csaptelep és világítás

Igazi kozmetikázást akkor érhetünk el, ha még több fényt adunk a térnek és kicseréljük a csaptelepeket - ha belefér akkor a mosogatót is érdemes a szekrény és a padló színéhez választani. 

untitled_design.jpg

Fotó: Architectural Digest

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7412682837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Csekonics 2017.08.21. 12:29:27

azt látom hogy milyen volt, de milyen lett? mert a lenti két kép biztosan nem az...

báró Csekonics 2017.08.21. 12:31:53

...de ha az volt a cél hogy minél többen megnyissák a hirdetést, akkor bravó. Persze attól még egy túlárazott lelakott de kicsit kiglancolt hulladék az a lakás. 10-ért esetleg, talán.

Algopirin 2017.08.21. 16:45:17

Én most lettem hajléktalan. Van egy kis tőkém, 4m ft. Gondoltam nembaj ez a hajléktalanság, veszek valami lakást. Hát nemveszek. Szakadt panelekért is alaphangon félmilliót kérnek nényzetméterenkért. Lakható nem penészes albérlet 100 alatt nincs. Szóval albiba sem tudok menni mert szar a fizum. A melóm meg pesten van, váltani elég esélytelen. De télleg fasza hogy rendben van a konyha 16 millióért. Teljesen irreálisak lettek az árak eladó lakásnál és albinál egyaránt.
süti beállítások módosítása