Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Van helye a farmernek a lakberendezésben

2017. szeptember 21. - Otthon

A farmeranyag nemcsak a nadrág funkcióját töltheti be, a megunt, kiszakadt, elfeslett farmerekből kiváló párnahuzat lehet. Több helye is van a lakásban a farmeranyagnak, ehhez adunk tippeket.

A farmer színe, az indigo kék már rég belopta magát a lakberendezők szívébe, elég, ha csak a hamisítatlan görög házakra gondolunk. A farmernek ma már rengeteg árnyalata van, és bármilyen neutrális színnel kiegészítve mutatós lehet a nappaliban, a hálószobában de még az étkezőasztalon is.

Íme némi inspiráció:

kép: Pinterest

A kamaszok szobáját bátran lehet farmer anyaggal díszíteni, akár ülőpárnák, babzsák szerű hencsergőkhöz is jó anyag. Annyira rugalmas és erős, mint egy lenvászon anyag, némelyik farmer annál is sokkal erősebb, így bírják a gyűrődést.

Nem csoda, hogy kanapék kárpitjához, asztalterítőkhöz, párnákhoz, padlószőnyegekhez is használják a dekorhoz. A kárpitozáshoz a szegecseket is ajánlatos használni a farmer anyagokhoz, akár a mély indigo színű farmeranyaghoz is tehetjük, elegáns lesz a kárpit hatása.

A farmeranyagokat nem szabad a lakásban túlpakolni, akkor lesz igazán mutatós, ha minimálisan van jelen: a szófa kárpitján és az étkezőasztalon terítőként. Mindig párosítani kell valamilyen puhább, vékonyabb anyaggal, különben az egész olyan hatást kelt majd, mintha egy farmerboltban járnánk. 

A farmernál eldönthetjük, hogy a szegélyét, amitől egyedi és felismerhető, meghagyjuk-e vagy sem. Ha kárpitozásra használjuk, akkor értelemszerűen nem lesz ott a szegély, de díszpárnáknál, ülőpárnáknál vagy akár asztalterítőként bátran rajtahagyhatjuk a narancssárga cérnával varrt szegélyeket is. Az előnye, hogy soha, de soha nem fog kimenni a divatból.

A klasszikus belvárosi, nagy belmagasságú polgári lakásokban is van helye a farmerrel való dekorálásnak. Az alábbi, V. kerületi, 133 négyzetméteres lakásban a gyerekszobákban biztosan jól mutatna a farmerből készült ülőpárna, de akár az étkezőasztalon is elfér terítőként vagy lámpabúraként az olvasósarokban.

Kattintson a képre!

5_17.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6612873674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása