Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így lehet szebb az ajtó a lakásban!

2017. október 05. - Otthon

A beltéri ajtókkal általában csak akkor foglalkozunk, ha elromlik a zár, vagy ha kiesik az üveg. Pedig sokat dob a lakáson, ha az egyszerű, fehér, semmilyen ajtót feldobjuk némi festéssel.

Akkor érdemes elgondolkodni az olcsó ajtófelújításon, ha teljesen egyszerű, sima, fehér ajtónk van. A kilincset le lehet cserélni bármilyenre, ami nekünk tetszik, zárboltokban többféle kilincs is kapható.

A rézszínű, kecses ívű kilincsekre voksolnék, de az alábbi képen látható gomb megoldás sem rossz. Az ajtóra szegőléceket kell ráragasztani, mégpedig négyzet alakban, úgy, mintha az alapból rajta lenne az ajtón.

A megfelelő vastagságú léc kiválasztása fontos, így érdemes többször is méricskélni, és úgy méretre vágatni a lapszabászatokban. A kapott lécet végül négyzet alakban ragasszuk fel az ajtóra, felső és alsó részekre osztva az ajtót. Majd az egészet fessük le fehérre, ajtóstul, mindenestül. Végül a kilincset tegyük fel az ajtóra.

Természetesen ez a pofonegyszerű csináldmagad szépítgetés a natúr fenyő színű ajtóknál vagy a sötétebb beltéri ajtóknál is működhet, ezeknél a szín eltalálására kell nagyon odafigyelni. Bár egyszerűbb ezeket is lefesteni teljesen új színre. 

A szürke is megoldás lehet, de az is, ha a beltéri ajtó üvegét inkább fára cseréljük. Az alábbi eladó, 1+2 fél szobás, XIII. kerületi lakásnál például jó döntés lenne, ha a bejárati ajtó stílusához igazítaná a tulaj a belső ajtót is. 

Kattintson a képre!

0_96.jpg

decorative-door-trim.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2512904146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itthonmaradt 2017.10.07. 01:04:23

Ez a diszléc installáció sik ajtóra tényleg jópofa, de hol lehet ilyen diszléceket kapni?
süti beállítások módosítása