Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A nappali éke a tévé, de hova tegyük?

2017. október 06. - Otthon

Biztos fogadás, ha valaki arra tenne fel pénzt, hogy átlagosan minden háztartásra esik-e egy televízió. De hova tegyük, hogy elférjünk?

Ha valaki tévéfüggő, akkor örökre az marad, maximum úgy tudja magát távoltartani, ha nincs tévéje. Az igazi tévémániások gondoskodnak arról, hogy a lehető legokosabb, legszebb tévéjük legyen, amit a nappali kellős közepére tesznek. Csakhogy ma már akkorák a tévék, hogy a fél falat elfoglalják, hogyan lehet ízlésesen, mindenféle stílusú otthonba beilleszteni úgy, hogy ne lógjon ki a stílusból?

Már nem azok a terjedelmesen nagy, elérhetetlen darabok, mint dédszüleink idején, könnyen elérhető, azonnal hazavihető, vékony, kecses darabok. A technológia előrehaladtával könnyen beépíthető bármilyen helyiségbe, gondoljunk csak az amerikai rapperek luxus pecóira, ahol még a vécében is van egy a falon.

Azonban nem minden lakásban illeszkednek tökéletesen a térbe, a country, rusztikus stílusú lakásoknál például nehezebb dolgunk van, mintha a modern, letisztult stílusú lakásba kellene berakni a tévét. 

A pici hálószobába, ahol csak az ágy és a sarokba egy kisebb asztalka fér el, jó megoldás, ha vékony alsó szekrény felé a falra tesszük a tévét. Az itt-ott lógó vezetékekre érdemes odafigyelni, az alábbi eladó I. kerületi lakás hálójában szépen megoldották, hogy a vezetékek ne rondítsanak bele az enteriőrbe.

Kattintson a képre!

2_24.jpg

A tér és a helyiség elrendezése meghatározza, hova kerüljön a tévé. A kisebb szobákban praktikusabb, ha a falra szereljük a tévét, ma már minden lapostévéhez kapni fali konzolt, amit csavarokkal lehet rögzíteni bármilyen falhoz.

Akár gipszkartonra is, a húsz kilós lapostévét is elbírja a fal, ha megfelelőek a tiplik. A minigarzonokban, kislakásokban az is megoldás, ha a beépített szekrénynek része a tévé, sok lakásban látni még mindig, hogy faltól falig szekrényekben tárolják a holmikat az ott élők.

A nagyobb terekben, nagy belmagasságú lakásokban az is megoldás lehet, ha külön tévészekrényt vásárolunk, elfér, és a tévészekrény alja legalább elnyel pár holmit. A már említett rusztikus stílusú otthonokban jól mutat a régi vintage vitrinbe beépítve a tévé, már amennyiben van kapacitás arra, hogy megkeressük a megfelelő méretű népi paraszt szekrényt.

Akár a raklapok, vagy pajtaajtók, de a saját kézzel készített sarokpolc is mehet a rusztikus otthonokba. Az alábbi galériában mutatunk pár inspiráló ötletet a tévé elhelyezésére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9112903524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.07. 18:47:38

Huh, kb. 11-12 éve nincs tévénk, erre most azt kell megtudnom, hogy a tévé a nappali éke. Miről maradtam le...! :O
süti beállítások módosítása